ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" зайняв 77-й рядок у світовому рейтингу торговців зброєю

У 2016 році концерн продав зброї на $1060 млн.

"Укроборонпром" зайняв 77-й рядок у світовому рейтингу торговців зброєю
Фото: ukroboronprom.com.ua

Державний концерн "Укроборонпром" піднявся з 84-го на 77-ме місце в світовому рейтингу торговців зброєю, який у понеділок представив Стокгольмський інститут досліджень проблем миру SIPRI.

За його оцінками, в 2016 році "Укроборонпром" продав зброї на $1060 млн (95% загального продажу держхолдингу), що на $213 млн більше, ніж у попередній рік. Сусідами держконцерну по рейтингу виявилися турецька Turkish Aerospace Industries і російський виробник двигунів Уфимське моторобудівне виробниче об'єднання.

Очолили нинішній рейтинг SIPRI американські Lockheed Martin ($40,8 млрд), Boeing ($29,5 млрд) і Raytheon ($22,9 млрд).

Згідно з даними SIPRI, світовий ринок озброєння в 2016 році становив 374,8 млрд доларів. Обсяг продажів, який знижувався п'ять років поспіль, у минулому році зріс майже на 2%. Частка США в загальному продажу становить 57,9%, частка Росії - 7,1%.

"Економічні труднощі, з якими зіткнулася Росія в 2016-му, сприяли уповільненню темпів зростання продажів озброєнь російськими компаніями, - заявив із цього приводу старший науковий співробітник SIPRI Симон Веземан.

Концерн "Укроборонпром" було створено президентом Віктором Януковичем у грудні 2010 року з метою об'єднання вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу. Сьогодні до його складу входить понад сто заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram