ГоловнаЕкономікаДержава

Україна вполовину скоротила споживання антрациту

Низку антрацитових блоків перевели на газову групу.

Україна вполовину скоротила споживання антрациту

Другий місяць поспіль українські теплоелектростанції споживають вугілля антрацитної групи на 300 тисяч тонн менше, ніж минулого року. Такі темпи дозволяють вийти на річні обсяги використання антрациту України в 5 млн тонн, що майже наполовину менше від торішніх, повідомляють на сайті уряду.

За його словами, якщо в листопаді минулого року Україна споживала 806 тис. тонн вугілля марки "А", то в листопаді 2017 року - 532 тис. тонн.

"Якщо ми раніше на рік споживали понад 9 млн тонн вугілля марки "А", то вже за підсумками цього року це буде близько 5 млн тонн. Це стало можливим завдяки вжитим урядом заходам переведення антрацитових блоків українських ТЕС на газову групу", - сказано в повідомленні.

Стратегічним завданням на наступний рік визначено нарощування власного видобутку вугілля газової групи.

Нагадаємо, Україна раніше повністю забезпечувала свої потреби в антрациті за рахунок Донецького басейну. Однак у зв'язку з російською агресією антрацитові шахти залишилися на непідконтрольній території.

У липні 2017 року держкомпанія "Центренерго" оголосила про укладення контракту на імпорт американського вугілля-антрациту з компанією Xcoal Energy and Resources. Згідно з умовами контракту, "Центренерго" очікує до кінця року отримати 700 тис. тонн американського вугілля. Дотепер "Центренерго" отримала близько 400 тонн американського антрациту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram