ГоловнаЕкономікаБізнес

Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну

Також введені обмеження на безподаткові пересилання в міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну
Фото: socportal.info

Верховна Рада України ввела обмеження на безмитне ввезення товарів на територію України вартістю не більш ніж 50 євро і вагою до 50 кг до одного разу на три доби.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Нинішні правила безмитного ввезення товарів у ручному або супроводжуваному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах - до 1000 євро) і вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше ніж раз протягом 72 годин.

Згідно з прийнятими правками до Податкового кодексу про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році (№6776-д), з частішим в'їздом без податків можна ввезти товари на суму лише до 50 євро.

"Базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості таких товарів, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті", - така нова норма введена в кодекс для тих, хто був відсутній в Україні менш ніж 24 години і в'їжджає в країну частіш за раз протягом 72 годин.

Дотепер безподатково товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи за кордоном протягом мінімум 24 годин, на чому будується бізнес багатьох так званих "човників".

Рада ввела також обмеження і на безподаткові пересилання товарів фізособам в міжнародних поштових та експрес-відправленнях: тепер їх може бути максимум три протягом одного календарного місяця сумарною фактурною вартістю до 150 євро, тоді як починаючи з четвертої посилки вони вже будуть обкладатися податком, митом і акцизом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram