ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна втратила третій транш ЄС на €600 млн

Єврокомісія готова обговорювати нову програму.

Україна втратила третій транш ЄС на €600 млн
Фото: Liga.net

Європейський Союз підтвердив, що не виділить Україні третій транш 600 млн євро макрофінансової допомоги. При цьому він готовий обговорювати нову програму.

Про це йдеться в комюніке, оприлюдненому на сайті Єврокомісії в п'ятницю, 1 грудня.

"Що стосується третього й останнього траншу МФП, Україна виконала більшу частину зобов'язань, узгоджених з ЄС. Це стосується важливих заходів з підвищення прозорості в управлінні державними фінансами; початку реформи державного управління та судової системи; просування поточних реформ в енергетичному секторі, поліпшення бізнес-клімату і зміцнення системи соціального захисту. Ці структурні реформи принесуть користь громадянам України, що є кінцевою метою допомоги ЄС. Чотири заходи, прив'язані до третього й останнього траншу цієї МФП, все ще залишаються невиконаними. У зв'язку з цим Єврокомісія не в змозі переказати останній транш", - ідеться в релізі.

Єврокомісія заявила, що готова розробити наступну, четверту програму макрофінансової допомоги і представити її на початку 2018 року.

Нагадаємо, в рамках перших двох програм упродовж 2014-2015 років Єврокомісія виділила Україні 1,61 млрд євро. Третя програма стартувала влітку 2015 року з траншу 600 млн євро. Другий транш аналогічного розміру було виділено навесні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram