ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР затвердив кредит €160 млн на розширення Харківського метро

Ще 160 мільйонів дає Європейський інвестиційний банк.

ЄБРР затвердив кредит €160 млн на розширення Харківського метро
Фото: kapital.kz

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку 29 листопада затвердила проект, який передбачає виділення 160 млн євро на розширення системи Харківського метро. Кредит буде використано для будівництва 3,5-кілометрової лінії метро до станції "Одеська" і закупівлі нового рухомого складу, повідомляють на сайті ЄБРР.

Ще 160 млн євро на цей самий проект виділяє Європейський інвестиційний банк, він затвердив свою частину фінансування ще наприкінці вересня.

Проект "Розширення системи Харківського метрополітену" має на меті продовжити діючу лінію метрополітену від центру міста, з'єднавши його з південними житловими масивами.

Після введення в експлуатацію нової ділянки метрополітену протяжність лінії збільшиться на 3,47 км і становитиме 14,45 км.

У результаті проекту планують побудувати нову ділянку третьої лінії метро з двома станціями метро: "Державінська" і "Одеська", а також електродепо "Олексіївське" (потужністю 100 вагонів зі сполучною гілкою до третьої лінії метро), що втричі скоротить час поїздки пасажира від центру міста до південних спальних районів і загалом збільшить географію поїздок. Окрім того, планують закупівлю нових вагонів для обслуговування третьої лінії харківського метрополітену.

Очікується, що проект збільшить пасажиропотік Харківського метрополітену на 25 млн осіб щорічно, збільшить частку метрополітену в загальноміських пасажирських перевезеннях до 50% і поліпшить показники якості пасажироперевезень.

Нагадаємо, в 2016 році в Харкові відкрили 30-ту станцію метро "Перемога". Харківський метрополітен складається з трьох ліній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram