ГоловнаЕкономікаФінанси

Індустріалбанк об'єднався з Експрес-банком

З 1 грудня вони будуть працювати як єдина фінустанова під єдиним брендом.

Індустріалбанк об'єднався з Експрес-банком
Фото: industrialbank.ua

Запорізький Індустріалбанк завершує поглинання київського Експрес-банку, і з 1 грудня вони будуть працювати як єдина фінустанова під єдиним брендом.

Прес-служба об'єднаного банку повідомила, що Індустріалбанк став правонаступником усіх прав і зобов'язань Експрес-банку щодо його клієнтів, партнерів і контрагентів. Для завершення процедури злиття на зборах акціонерів 4 грудня розглянуть питання про конвертацію акцій Експрес-банку в акції Індустріалбанку. Також буде затверджено передавальний акт.

Нагадаємо, що учасниками Індустріалбанку станом на 1 серпня 2017 року були Роза Дворецька (громадянство Ізраїлю, пряма участь - 48,3457%; опосередкована участь - 17,1884%); страхове товариство з додатковою відповідальністю "Захід-Резерв" (Україна, пряма участь - 17,1884%); Ігор Дворецький (Україна, пряма участь - 3,9979%); Анна Дворецька (Україна, пряма участь - 0,3946%). У статутному капіталі Експрес-банку Роза Дворецька й Ігор Дворецький прямо та опосередковано володіють 80,2283% акцій. Після об'єднання Розі Дворецькій, Ігорю Дворецькому й Анні Дворецькій належатимуть більш ніж 72% у статутному капіталі Індустріалбанку.

Акціонери вирішили зберегти бренд Індустріалбанку, оскільки він у 2016 році був визначений НБУ як відповідальна особа банківської групи, і, крім того, це один з найстаріших банків України, що працює на ринку країни з 1990 року.

2005 року Індустріалбанк уже проходив процес об'єднання, поглинувши МТ-банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram