ГоловнаЕкономікаБізнес

Директора "Трейд Коммодіті" оголошено в розшук

Вадим Майко перебуває за кордоном.

Директора "Трейд Коммодіті" оголошено в розшук
Фото: wanted.mvs.gov.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук директора і засновника ТОВ "Трейд Коммодіті" Вадима Майка.

Майко внесений у базу МВС про осіб, які переховуються від правоохоронних органів.

Його оголошено в розшук за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (розтрата і привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем). Інкриміноване звинувачення передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Майко переховується від органів правопорядку з 19 жовтня. 16 жовтня НАБУ у цій самій справі затримала "інвестора" компанії Володимира Трофименка.

У самій "Трейд Коммодіті" раніше говорили, що Майко перебуває у відпустці за кордоном.

Нагадаємо, 11 жовтня НАБУ затримало заступника міністра оборони Павловського і ще трьох співробітників відомства за підозрою в розтраті 149 млн гривень при закупівлі палива у фірми "Трейд Коммодіті".

Раніше невідома група компаній "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів на початку 2016 року. На сьогодні вона забезпечує більше половини поставок нафтопродуктів, які закуповуються Міноборони і "Укрзалізницею". Журналістські розслідування вказують на підтримку "Трейд Коммодіті" з боку керівництва фракції БПП, зокрема депутата Олександра Грановського, якого ЗМІ називають смотрящим за судами. 16 жовтня 2017 року бізнесмен Андрій Адамовський, раніше відомий своєю співпрацею з Грановським, заявив, що є "одним з інвесторів" цієї компанії. Другим "інвестором" було названо Володимира Трофименка. За словами Трофименка, всього у "Трейд Коммодіті" 5-6 інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram