ГоловнаЕкономікаБізнес

Четверте судно з американським антрацитом прибуло в Україну

Паливо піде на станції державної "Центренерго".

У четвер, 23 листопада, в морський торговельний порт "Южний" прибув балкер Ocean Dalian з четвертою партією вугілля-антрациту зі США для українських електростанцій державної компанії "Центренерго".

Про це повідомляють на сайті порту.

Судно доправило 73 тисячі тонн вугілля.

Фото: port-yuzhny.com.ua

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область). Сумарна проектна потужність ТЕС становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної встановленої потужності України.

14 липня 2017 року "Центренерго" оголосила про укладення контракту на імпорт американського вугілля з компанією Xcoal Energy and Resources. Згідно з умовами контракту, "Центренерго" очікує до кінця року отримати 700 тис. тонн американського вугілля.

Перше судно з 62 тис. американського вугілля для "Центренерго" прибуло 13 вересня, друге з 60 тис. тонн вугілля - 12 жовтня, третє з 80 тис. тонн вугілля - 9 листопада.

Україна раніше повністю забезпечувала свої потреби в антрациті за рахунок Донецького басейну. Однак у зв'язку з російською агресією антрацитові шахти залишилися на непідконтрольній території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram