ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін продовжив програму будівництва кораблів класу "корвет" до 2028 року

На цей момент технічний стан кораблів ВМС оцінюють як критичний.

Кабмін продовжив програму будівництва кораблів класу "корвет" до 2028 року
Архив
Фото: port.odessa.ua

Кабінет Міністрів продовжив програму будівництва кораблів класу "корвет" до 2028 року (замість 2021 року) і збільшив її вартість на 15,7 млрд, до 31,9 млрд гривень.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в середу. Проект постанови розроблено Міністерством оборони. У пояснювальній записці до документа зазначено, що на цей момент технічний стан корабельного складу Військово-морських сил (3 кораблі і 9 катерів) оцінюють як критичний.

У результаті агресії Росії було втрачено 60% кораблів і катерів.

На цей момент до виконання завдань готові лише два бойові кораблі і три катери. При цьому жодне судно ВМС не має ударного ракетного озброєння.

Міноборони вважає, що корабельна складова ВМС не здатна запобігти ймовірній агресії РФ у вигляді блокування морських портів. У зв'язку із цим міністерство ініціювало збільшення фінансування держпрограми будівництва ударних кораблів класу "корвет".

Кабмін схвалив цей проект постанови і вніс зміни в Державну цільову оборонну програму будівництва кораблів цього класу.

Так крайній термін виконання програми перенесено з 2021-го на 2028 рік, а обсяг фінансування збільшено з 16,21 млрд гривень до 31,93 млрд гривень. Також з програми вилучено пункт про необхідність створення сучасної бази базування кораблів в Україні.

Нагадаємо, у вересні судноверф "Україна" Одеського порту прийняла на ремонт корвет "Вінниця" - багатоцільовий корабель прибережної дії ВМС.

Влітку було відремонтовано навчальний катер ВМС ЗСУ "Чигирин", який вийшов у свій перший похід з 2000 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram