ГоловнаЕкономікаБізнес

Друге судно з американським вугіллям для станцій ДТЕК прибуло в Україну

Видобуток марки Г в Україні не перекриває потреб ТЕС.

Друге судно з американським вугіллям для станцій ДТЕК прибуло в Україну
Фото: business-tv.com.ua

Друге судно з вугіллям газової групи з США для поповнення складів теплових електростанцій енергохолдингу ДТЕК 18 листопада прибуло в Україну.

"Друге постачання марки Г зі США дозволяє згладжувати тимчасовий дефіцит палива в Україні, який виник у результаті блокади і зупинки постачань антрациту з тимчасово неконтрольованої території", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Друга партія становила 75 тис. тонн вугілля, на ранок 20 листопада порт "Чорноморськ" розвантажив вже 22 тис. тонн вугілля. Паливо призначене для Ладижинської і Запорізькій ТЕС. Зараз на цих станціях є 79 і 80 тис. тонн вугілля відповідно.

"Поки видобуток марки Г в Україні не перекриває потреб ТЕС, ДТЕК змушений закуповувати відсутні обсяги на імпортному напрямку. Протягом цього ОЗП саме ресурс марки Г буде користуватися найбільшим попитом. І завдяки додатковому імпорту вугілля ТЕС компанії зможуть надійно працювати навіть з підвищеними навантаженнями", - зазначає прес-служба компанії.

Нагадаємо, що перше судно з 75 тис. тонн вугілля газової групи зі США для поповнення складів теплоелектростанцій енергохолдингу ДТЕК прибуло в Україну 26 жовтня.

ДТЕК підписав контракт з компанією XCoal Energy на постачання 150 тис. тонн вугілля газової групи зі США для покриття дефіциту палива на опалювальний сезон.

Раніше в Україні був дефіцит тільки антрациту, який видобувають на непідконтрольних територіях Донбасу. Але переведення енергоблоків на газову групу вугілля призвело до того, що тепер не вистачає і його.

У вересні теплоелектростанції ДТЕК виробили майже 90% електроенергії з українського газового вугілля, тоді як у вересні минулого року частка виробництва електроенергії на ТЕС компанії з газового вугілля склала 68%. На українському паливі з вересня працює Зміївська ТЕС, а з листопада будуть працювати два блоки Придніпровської ТЕС.

Державна ентренерго" купує в США вугілля-антрацит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram