ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишня дружина Боголюбова виграла у Приватбанку суд на 500 млн гривень

Її гроші примусово конвертували в акції банку під час націоналізації.

Колишня дружина Боголюбова виграла у Приватбанку суд на 500 млн гривень
Фото: София Гаврилюк

Жовтневий райсуд Дніпра 5 вересня частково задовольнив позов Олени Боголюбової, колишньої дружини бізнесмена Геннадія Боголюбова. Він розірвав кілька депозитних договорів і постановив стягнути з Приватбанку на користь позивача 15,7 млн доларів, 1,8 млн євро і 30,4 млн гривень.

Про це пише видання FinBalance з посиланням на судові матеріали.

Рішення засекречено, і дізнатися про нього вдалося лише з листопадової постанови Апеляційного суду Дніпропетровської області, куди звернулися НБУ і Приватбанк.

За даними Боголюбової, 22 грудня 2016 року її кошти на рахунках в Приватбанку були списані (про що їй стало відомо із системи Приват24), хоча вона не надавала відповідних вказівок. Тепер вона намагається повернути ці гроші.

Нагадаємо, екс-співвласник "Приватбанку" Геннадій Боголюбов говорив, що під час націоналізації Приватбанку були списані (примусово конвертовані в акції банку) зокрема внески його колишньої дружини, з якою він розлучився 11 років тому.

У зазначену операцію bail-in у Приватбанку потрапили кошти пов'язаних осіб (до таких, варто розуміти, НБУ відніс і Боголюбову) та вклади інших інвесторів загальним обсягом 29,4 млрд грн. Після цього Фонд гарантування продав Приватбанк Міністерству фінансів за 1 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram