ГоловнаЕкономікаБізнес

"Трейд Коммодіті": НАБУ подало упереджений висновок у справі компанії

У компанії кажуть, що НАБУ постійно змінює текст офіційного роз'яснення на офіційному сайті.

"Трейд Коммодіті": НАБУ подало упереджений висновок у справі компанії
Фото: Сергей Нужненко

Роз'яснення Національного антикорупційного бюро України у справі "Трейд Коммодіті", оприлюднене на офіційному сайті відомства 15 листопада, ґрунтується на хибних фактах і містить безліч помилок і неточностей, а отже, є некомпетентним і упередженим. Про це повідомляє прес-служба компанії, пише РБК-Україна.

Зокрема, представники "Трейд Коммодіті" стверджують, що дані НАБУ про відсутність "документального підтвердження коливання цін на ринку" є хибними. Адже Компанія надала Міністерству оборони, а згодом і Бюро відповідні довідки про рівень цін на ринку.

"Компанія надала довідки від ДП "Держзовнішінформ" і Дніпропетровської торгово-промислової палати. НАБУ має доступ до цих довідок, однак чомусь не згадує про їхнє існування у своєму роз'ясненні", - підкреслюють у "Трейд Коммодіті".

Зазначається, що Бюро маніпулює непідтвердженими даними і посилається на вигадані ринкові ціни. Зокрема, зазначені НАБУ ринкові ціни на "арктичне" дизельне паливо не можуть існувати у квітні-червні через відсутність попиту в Україні у весняно-літній період - його можна отримати лише на спецзамовлення. Також представники "Трейд Коммодіті" заявляють про неправильне трактування НАБУ Закону України "Про державні закупівлі", зазначаючи, що в разі коливання цін на ринку закон не забороняє підвищувати ціну в результаті декількох змін.

Окрім того, в заяві Компанії зазначено, що НАБУ купувало паливо в аналогічний період часу за цінами не нижчими, ніж Міністерство оборони України. Компанія також підкреслює, що НАБУ постійно змінює текст офіційного роз'яснення на офіційному сайті, періодично видаляючи частини матеріалів і додаючи нові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram