ГоловнаЕкономікаДержава

Кількість одержувачів субсидій цього року скоротилася до 6,6 млн осіб

"Ми враховуємо I-II квартали 2017 року. А в той час саме була збільшена вдвічі мінімальна зарплата".

Кількість одержувачів субсидій цього року скоротилася до 6,6 млн осіб
Фото: gde.kg

Кількість одержувачів субсидій цього року скоротилася з 6,7 млн осіб приблизно до 6,6 млн осіб.

Про це йдеться в коментарі заступника директора профільного департаменту Мінсоцполітики Тетяни Голубенко урядовій газеті "Урядовий кур'єр".

"Зараз під час розрахунку розміру субсидій на новий опалювальний період ми враховуємо показники доходів громадян за I-II квартали 2017 року. А в той час, як пам'ятаєте, саме була збільшена вдвічі мінімальна заробітна плата. Це вплинуло на число одержувачів субсидій - їхня кількість зменшилася", - повідомила вона.

Прес-служба Мінсоцполітики уточнює, що 5,8 млн осіб отримали житлові субсидії, 0,8 млн осіб - на тверде паливо.

Тим сім'ям, які не встигли оформити субсидію до початку опалювального сезону, уряд компенсує жовтневі витрати на комунальні послуги. Будуть також компенсовані витрати на комунальні послуги за листопад в разі звернення по допомогу в грудні - протягом двох місяців з дати початку опалювального періоду.

Наступного року кількість одержувачів субсидій, згідно з прогнозами Мінсоцполітики, знову зменшиться у зв'язку з жовтневим підвищенням пенсій.

Нагадаємо, середній розмір житлової субсидії в Україні в опалювальному сезоні 2016/2017 становив 2 тис. грн. У попередньому опалювальному сезоні середній розмір субсидії становив 1,2-1,4 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram