ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" анонсував серійне виробництво Ан-74 за американські гроші

Oriole Capital Group збирається вкласти в ХДАВП 150 млн доларів.

"Укроборонпром" анонсував серійне виробництво Ан-74 за американські гроші
Фото: ukroboronprom.com.ua

Держконцерн "Укроборонпром" заявив про залучення 150 млн доларів інвестицій від американської компанії Oriole Capital Group для Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

Як повідомляють на сайті "Укроборонпрому", домовленість була досягнута на авіасалоні Dubai Airshow 2017 в ОАЕ.

Вона передбачає серійне виробництво транспортного літака Ан-74 в різних модифікаціях і модернізацію наявного виробництва. Крім того, ХДАВП буде отримувати замовлення на запчастини, проведення технічного обслуговування і навчання пілотів. "У свою чергу Oriole Capital Group отримає право на інвестиції у виробництво, модернізацію і збут цих літаків", - йдеться в прес-релізі.

"Укроборонпром" стверджує, що йдеться про багаторічний контракт.

"Ця домовленість про залучення інвестицій зі США є надважливим подією для України. Уперше на авіабудівне підприємство нашої країни заходить потужний інвестор міжнародного рівня, який планує вкладати кошти протягом багатьох років", - заявив директор концерну Роман Романків.

Транспортний літак Ан-74 розроблено 1983 року. Літак можна використовувати для перевезення до 52 осіб або 10 тонн вантажів. Екіпаж транспортника складається з двох осіб. Ан-74 розвиває швидкість до 720 кілометрів на годину і має практичну дальність у 2700 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram