ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін схвалив кредит €320 млн на дві нові станції метро в Харкові

Гроші виділяють ЄБРР і ЄІБ під 0,01% річних.

Кабмін схвалив кредит €320 млн на дві нові станції метро в Харкові
Фото: facebook.com/slava.mavrichev

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу ухвалив визнати доцільним залучення позики для реалізації проекту "Розширення системи Харківського метрополітену" в розмірі 320 млн євро. Гроші в рівних частках надають Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк.

Розмір плати за надання позики становитиме 0,01% річних обраної та непогашеної суми позики.

Проект "Розширення системи Харківського метрополітену" має на меті продовжити наявну лінію метрополітену від центру міста, з'єднавши його з південними житловими масивами.

Після введення в експлуатацію нової ділянки метрополітену довжина лінії збільшиться на 3,47 км і становитиме 14,45 км.

У результаті проекту заплановано побудувати ділянку 3-ї лінії метро завдовжки 3,47 км, ввести в експлуатацію дві станції метро "Державінська" й "Одеська", а також електродепо "Олексіївське" (потужністю 100 вагонів зі сполучною гілкою до третьої лінії метро), що втричі скоротить час поїздки пасажира від центру міста до південних спальних районів і в цілому збільшить географію поїздок. Крім того, запланована купівля нових вагонів для обслуговування третьої лінії харківського метрополітену.

Очікується, що проект збільшить пасажиропотік Харківського метрополітену на 25 млн осіб щорічно, збільшить частку метрополітену в загальноміських пасажирських перевезеннях до 50% і поліпшить показники якості пасажироперевезень.

Нагадаємо, 2016 року в Харкові відкрили 30-ту станцію метро "Перемога". Харківський метрополітен складається з трьох ліній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram