ГоловнаЕкономікаФінанси

Золотовалютні резерви України в жовтні зросли на $98 млн

Їх обсяг сягнув 18,7 млрд доларів.

Золотовалютні резерви України в жовтні зросли на $98 млн
Фото: пресс-служба НБУ

Золотовалютні резерви України в жовтні збільшилися на 98 млн доларів, або на 0,5%, до 18 735,8 млн доларів (в еквіваленті).

Як повідомляють на сайті Національного банку, збільшення резервів відбулося в результаті надходжень на користь уряду на суму 185,3 млн, з яких 170,3 млн доларів - за рахунок розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики. Ще 100 млн доларів - це надходження від операцій swap з уповноваженим банком на внутрішньому ринку.

З іншого боку 147,2 млн доларів НБУ пішло з резервів під час валютних інтервенцій на міжбанківському ринку, а 30,9 млн доларів витратили на обслуговування і погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті.

З 1 січня по 1 листопада 2017 року обсяг міжнародних резервів зріс на 21%. Він покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і, на думку НБУ, достатній для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Нацбанку.

Нагадаємо, Нацбанк більше не розраховує на отримання п'ятого траншу МВФ у 2017 році, в зв'язку з цим прогноз про золотовалютні резерви на кінець року погіршено з 20 млрд до 18,6 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram