ГоловнаЕкономікаБізнес

Чергова партія антрациту з ПАР прибула в Україну

Вугілля призначене для Криворізької ТЕС.  

До порту Чорноморська 3 листопада прибуло судно з черговою партією антрациту для України. Балкер Scythia Graeca доправив в Україну 75 тис. тонн антрациту з ПАР, повідомляється на сайті "ДТЕК Енерго".

"Морський торговельний порт "Чорноморськ" прийняв сьомий у поточному році балкер з вугіллям із ПАР для ДТЕК. Нова партія антрациту призначена для Криворізької ТЕС. Це той ресурс, який дасть можливість станції покривати потреби енергосистеми України та безперебійно виробляти електроенергію під час осінньо-зимового періоду", - йдеться в повідомленні. 

Фото: energo.dtek.com

Зазначається, що порт "Чорноморськ" уже почав розвантаження судна, потім антрацит відправлять на ДТЕК Криворізьку ТЕС.

Нині ДТЕК Криворізька ТЕС працює чотирма енергоблоками і компенсує Дніпровському енерговузлу потужності двох атомних енергоблоків, які вийшли в ремонт. На поточний момент на складах Криворізької ТЕС є 67 тис. тонн антрацитового вугілля, зазначають у компанії.

Фото: energo.dtek.com

За словами директора з генерації ДТЕК Енерго Сергія Куриленка, сьогодні в Україну надійшло вже 525 тис. тонн із законтрактованих 675 тис. тонн антрациту з ПАР.

Як повідомлялося, 21 жовтня в порт "Южний" на півдні України зайшло чергове судно з вугіллям із ПАР, яке закупив холдинг ДТЕК для своїх теплоелектростанцій.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram