ГоловнаЕкономікаБізнес

Android Pay почав працювати в Україні

Здійснювати оплату покупок можна через POS-термінали Ощадбанку.

Android Pay почав працювати в Україні
Фото: ubr.ua

В Україні почав роботу сервіс безконтактної оплати зі смартфонів Android Pay - здійснювати оплату покупок за допомогою програми в смартфоні можна через POS-термінали Ощадбанку.

Про це повідомляють на сайті Ощадбанку.

"Використання смартфона як платіжного інструменту є дуже поширеним у провідних країнах світу. Це стає трендом і в Україні. Все частіше ми спостерігаємо, як українці використовують мобільні гаманці в смартфонах для здійснення платежів... Ми готові до приходу розробленого компанією Google сервісу Android Pay і не підведемо тих, хто захоче використовувати його для оплати покупок. Це можна зробити через термінали банку з безконтактною технологією. Їх уже 75% у нашій термінальній мережі. За декілька місяців ми завершимо її оновлення повністю, щоб усі POS-термінали були обладнані модулем для зчитування безконтактних платежів, зокрема Android Pay", - зазначив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

Android Pay - розроблена компанією Google технологія оплати товарів / послуг за допомогою спеціального додатку на смартфоні, який можна завантажити в Google Play Market і містить інформацію про платіжні картки клієнта (банк, який випустив картку, повинен бути партнером Android Pay). Для здійснення оплати з Android Pay достатньо розблокувати телефон і піднести його до терміналу.

Нагадаємо, в лютому 2017 року на Google Play Маркет виклали для завантаження і використання офіційний мобільний додаток з продажу квитків для операційної системи Android. Додаток було завантажено майже 122 тис. разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram