ГоловнаЕкономікаБізнес

На початку листопада стартує конкурс на 4G частоти в Україні Пресс-релиз

У чому полягає користь для пересічних жителів України, користувачів мобільного інтернету?

На початку листопада стартує конкурс на 4G частоти в Україні

На початку листопада відкриється конкурс на покриття території України інтернетом стандарту 4G. Процесом контролю та модерування управлятиме Національна комісія - НКРЗІ, що займається держрегулюванням. Суть майбутньої події полягає в отриманні переможцем ліцензії на частоти, необхідні для впровадження 4G зв'язку. Детальну інформацію про конкурс можна побачити у відповідному повідомленні комісії.

Рішення про оголошення конкурсу було прийнято на засіданні 17 жовтня 2017 року. За підсумками буде проведена конверсія в смугах частот у низці регіонів України. Компанія ММДС-Україна розраховує вивільнити ці частоти для реалізації проекту. Планують закінчити конверсію не пізніше, ніж через місяць з моменту початку фінансування проекту. Подача плану в ММДС-Україна повинна відбутися впродовж чотирнадцяти днів з моменту рішення.

Для чого ж було запущено цей конкурс? У чому полягає користь для пересічних жителів України, користувачів мобільного інтернету? Середньостатистичному користувачеві Інтернету потрібно все більше трафіку, який повинен оброблятися якнайшвидше. На швидкість процесів саме впливає тип мобільного зв'язку. За великим рахунком технічно 3G від 4G відрізняється способом передачі даних. Стрімкий прогрес у тому, що стосується мобільного зв'язку і, зокрема, мобільного інтернету, - охоплює всі великі простори по всьому світу.

Глобальна перевага мережі нового покоління в тому, що вона надає користувачам можливість бути повністю включеними в інформаційне поле. 3G для цього в низці випадків може виявитися недостатньо. 4G - це перспективний напрям зв'язку з високою швидкістю передачі інформації, який базується на протоколах пакетної передачі даних. Цей тип з'єднання починають впроваджувати по всьому світу, оскільки його переваги очевидні.

І хоча періодично можна ще зустріти думку, що для простого обивателя вистачить і 3G з'єднання, і, мовляв, 4G швидше висаджує батарею, все ж більшість людей розуміє - майбутнє за високими швидкостями, які може забезпечити тільки зв'язок нового покоління. Важливо пам'ятати, що є певні випадки, в яких швидкості мережі стандарту 3G буде недостатньо. І в цьому сенсі вона має відчутні обмеження.

Завдяки стандартам 4G картинки і фотографії будуть завантажуватися швидше, легше відкриватимуться онлайн-карти і швидше працюватимуть. Це стане в нагоді під час руху з навігатором або ж у разі простого орієнтування на незнайомій місцевості.

Окрема ніша, де 4G зв'язок продемонструє свою спроможність, - відеоматеріали. Напевно, багато хто стикався з труднощами при бажанні подивитися важке відео в своєму смартфоні - потрібно постійно чекати підзавантаження, оскільки інтернет-з'єднання не справляється. Ролики в HD-якості дивитися легко і комфортно саме завдяки 4G. Крім того, варто звернути увагу на перегляд трансляцій на стрімінгових сервісах, на кшталт Twitch. В основному це контент, що складається з трансляцій звичайних гравців, які записують свої коментарі і летсплеї для того, щоб отримати зворотній зв'язок від однодумців.

Окремо можна виділити більш якісний матеріал, де в режимі реального часу діляться досвідом визнані професіонали в своїх різновидах ігор, як, наприклад, Михайло Шаламов — один із найкращих сучасних гравців в онлайн-покер. Усі ці випадки припускають наявність у глядача інтернет-з'єднання високої якості, тож необхідність 4G стає актуальною.

Таким чином у випадках, коли йдеться про відеозв'язок, скачування важких файлів з інтернету, про перегляд онлайн-стрім без збереження - охоплення країни 4G з'єднанням стає вкрай корисною і навіть необхідною перспективою для майбутнього. Впровадження стандарту 4G принесе онлайн-користувачам ті швидкості, на яких користуватися інтернетом зручніше і продуктивніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram