ГоловнаЕкономікаБізнес

"Конті" орендує потужності кондфабрики в російському Іванові (оновлено)

Вартість угоди може перевищувати 17 млн доларів.

"Конті" орендує потужності кондфабрики в російському Іванові (оновлено)
Фото: ivanovoobl.ru

Російська ділова газета "Ведомости" заявила, що кондитерська компанія "Конті" Бориса Колеснікова купує фабрику "Червона зоря" в російському місті Іваново.

З посиланням на три джерела видання пише, що вартість підприємства становить трохи більш ніж 1 млрд рублів (17,3 млн доларів). Її проектна потужність перевищує 20 тисяч тонн кондитерських виробів на рік, а отже, завод дозволить "Конті" збільшити виробництво майже на третину. "Конті" зможе перенести в Іваново частину потужностей з інших фабрик.

Кондитерську фабрику "Червона зоря" на околиці Іванова запустив місцевий підприємець у 2010 році. Через чотири роки у фабрики з'явився новий інвестор - бенефіціар "Роспродхолдингу" Олександр Єсін. Він вирішив відновити підприємство на кредити Промзв'язокбанк, але вивести фабрику на повну потужність не вдалося. Приблизно через рік контроль над фабрикою отримав власник банку "Промзв'язоккапітал", чия команда перезапустила виробництво.

"Конті" випускає печиво "Супер-Контік", зефір Bonjour, цукерки Konti тощо. Головний офіс і кондитерська фабрика компанії розташовані в Костянтинівці (Донецька область). Ще два підприємства залишилися в Горлівці та Донецьку. У Росії в Курській області працюють дочірня структура компанії "Конті-Рус" і кондитерський комбінат.

Оновлення. У коментарі "Громадському" Колесніков спростував купівлю фабрики. За його словами, йдеться про оренду виробничих ліній для збільшення виробництва. "Інформація про придбання не відповідає дійсності. "Конті" орендує лінії на листопад і грудень для збільшення виробництва", - повідомив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram