ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія розраховує на повернення Україною $3 млрд боргу Януковича

"Наші умови повинні бути кращі, ніж в комерційних кредиторів".

Росія розраховує на повернення Україною $3 млрд боргу Януковича
Фото: www.ntv.ru

Росія вважає, що в неї є всі підстави розраховувати на повернення Україною $3 млрд боргу Віктора Януковича, пише ТАСС.

"Є рішення Високого суду Лондона, які на початку наступного року буде розглядати апеляційна інстанція. Упевнений, що будуть прийняті об'єктивні рішення, і в нас з'являться всі підстави для того, щоб витребувати з нашого сусіда виконання своїх зобов'язань", - заявив у неділю в ефірі "Росії 1" міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

"Ми відкриті до переговорів з українськими колегами. Основна умова - це те, що ми повинні повернути з України в повному обсязі борг, це $3 млрд, і наші умови повинні бути кращі, ніж в комерційних кредиторів. Упевнений, що пропозиції щодо виконання Україною своїх зобов'язань будуть знайдені", - сказав він.

Нагадаємо, Високий суд Лондона 29 березня ухвалив рішення розглядати позов Росії до України у справі про євробонди на $3 млрд в прискореному режимі, як просила РФ. Міністерство фінансів Росії повідомило, що суд зобов'язав Україну погасити єврооблігації і виплатити відсотки.

Після цього Мінфін України повідомив, що Високий суд Лондона дозволив Україні подати апеляцію і призупинив своє рішення про виплату Росії боргу.

23 червня Мінфін повідомив, що Україна подала апеляцію і вона буде розглядатися англійським судом в січні 2018 року.

Україна винна Росії $3 млрд зі спірних облігацій, які були випущені в кінці 2013 року як частина допомоги режиму Віктора Януковича в обмін на відмову від Асоціації з Євросоюзом. Президент РФ Володимир Путін обіцяв Януковичу $15 млрд, але через Євромайдан видав тільки $3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram