ГоловнаЕкономікаБізнес

25 жовтня в Києві відкрився перший "зелений" БЦ - ASTARTA Organic Business Centre Новости компаний

25 жовтня 2017 року в Києві на Подолі (вул. Ярославська, 58) відкрився інноваційний об'єкт офісної нерухомості в Україні – ASTARTA Organic Business Centre. Фактично ASTARTA Organic Business Centre - це перший новий бізнес-центр, створений у столиці за останні 4 роки. 25 жовтня роботу почали 1-ша і 2-га черги об'єкта, будівництво 3-ї планують завершити в ІІI кварталі 2018 року. До 2020 року заплановано створити єдиний діловий квартал ASTARTA в периметрі вулиць Нижній Вал, Ярославська, Набережно-Хрещатицька. Квартал стане «діловим містом у місті» в самому серці Києва, а раніше побудовані будівлі в його периметрі пройдуть процедури реконструкції та редевелопмента.

БЦ ASTARTA став першою будівлею в Україні, які пройшли міжнародний аудит і сертифікацію за стандартом «зеленого» будівництва BREEAM International 2013 (Interim), відповідний сертифікат було отримано в серпні 2016 року. При створенні БЦ були використані енергозберігаючі технології, екологічно безпечні матеріали і сучасна інженерія BMS Schneider Electric. У комплексі це дозволить орендарям не тільки отримати сучасний і комфортний офісний простір, але й суттєво знизити експлуатаційні витрати на утримання офісу.

Загальна площа ASTARTA Organic Business Centre - 62,5 тис. кв. м, з них офісних площ - 36,5 тис. кв. м. До моменту відкриття заповненість 1-ї і 2-ї черги становила 78% (21 715 кв. м). Орендарями БЦ стали українське представництво міжнародної IT-компанії Sigma Software, креативний офісний простір Creative Quarter («Креативний квартал»), головний офіс Siemens в Україні, київський офіс міжнародної IT-компанії Netcracker, український офіс міжнародної ІТ компанії - SBTech, агрохолдинг «Астарта- Київ», перший в Україні туристичний хаб Travel Hub, оператори інфраструктури - банк «Райффайзен банк Аваль», їдальня Dinners, «УАСК» («Українська Аграрно-Страхова Компанія»), квітковий бутік LALAVOND, зона побутових послуг – KIMS.

«ASTARTA Organic Business Centre» - це єдиний в Україні бізнес-центр із власним парком. ASTARTA Organic Park займає площу 3000 кв. м і захований від шуму вулиці у внутрішньому дворику БЦ. Гарний ландшафтний дизайн, велика зелена галявина з деревами, фонтан і багато іншого творці БЦ зробили публічним міським простором, відкритим до відвідування як для співробітників офісів будівлі, так і для всіх городян», - розповіла директор з оренди БЦ ASTARTA Юлія Щаслива. Вона додала, що БЦ створений у концепті «місто в місті»: фактично квартал, який займають будівлі, наповнений усіма сервісами та послугами, які необхідні для сучасного жителя мегаполісу.

БЦ ASTARTA розташований в історичному та діловому центрі Києва - на Подолі, його головні фасади виходять на вулиці Нижній Вал, Ярославська і Набережно-Хрещатицьке шосе, головну транспортну магістраль Подолу. В рамках створення бізнес-центру забудовник виконав роботи з реконструкції цих вулиць. Ідеться про вул. Ярославську на ділянці від вул. Почайнинської до вул. Набережно-Хрещатицької і про вул. Почайнинську на ділянці від вул. Нижній Вал до вул. Ярославської. Збільшення транспортної пропускної спроможності вулиць, заміна старого асфальту на нове дорожнє полотно і реставрація плитки на тротуарах були виконані з ініціативи забудовника БЦ за підтримки КМДА. Комплекс робіт оцінюється в 5 млн грн, їх фінансування є доброю волею забудовника бізнес-центру.

«Наше завдання - не просто створити сучасний і красивий бізнес-центр, ми хочемо, щоб діловий квартал ASTARTA став імпульсом для початку позитивних змін як ділового Подолу, так і Києва загалом», - прокоментував керівник проекту БЦ ASTARTA Іван Пуголовкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram