ГоловнаЕкономікаДержава

Тендер на закупівлю сканерів для митниці знову заблоковано

Гройсман погрожував голові АМКУ відставкою за зрив цього придбання.

Тендер на закупівлю сканерів для митниці знову заблоковано
Фото: Владислав Мусиенко

Тендер Державної фіскальної служби на закупівлю сканерів для огляду вантажного транспорту та контейнерів, оголошений 21 вересня, заблоковано через скарги однієї з компаній.

Про це повідомила прес-служба ДФС.

Сканери повинні бути поставлені на митні пости "Ягодин" (пункт пропуску "Ягодин") і "Тиса" (пункт пропуску "Чоп"). Очікувана вартість закупівлі - 169,4 млн гривень. Аукціон призначений на 28 листопада, а 23 жовтня завершувався термін прийому заявок.

Але 18 жовтня компанія Arempa International Ltd FZC подала скаргу в постійно діючу адміністративну колегію АМКУ.

Як відзначають у ДФС, Arempa International є постійним скаржником на дії ДФС. Компанія жодного разу не була допущена до участі в торгах з причин невідповідності кваліфікаційним вимогам. Однак тільки на підставі скарг фірми всі тендери поки що заблоковані.

Нагадаємо, в липні ДФС оголосила тендер на закупівлю чотирьох сканерів для митних постів "Рава-Руська", "Краковець", "Щербаківка", "Ужгород".

Заявки на передкваліфікацію подали сім компаній, але п'ять із них замовник відхилив. До аукціону було допущено лише компанії "Ватек" і "МКТ-комюнікейшн". Компанія Arempa International Ltd FZC, відсіяна на передкваліфікації, після цього звернулася в постійно діючу колегію Комітету з розгляду скарг АМКУ. Колегія вивчила матеріали і 14 вересня прийняла рішення, що пропозицію Arempa було відхилено правомірно, але "МКТ-комюнікейшн" теж не мав потрапити на аукціон.

Аукціон з одним учасником проводити не можна, тому колегія постановила скасувати закупівлю.

22 вересня Гройсман у Верховній Раді заявив, що розглядає можливість ініціювання відставки голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва в зв'язку з таким рішенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram