ГоловнаЕкономікаБізнес

На єдиному золотому руднику України пройшли обшуки

Справа стосується розкрадання майна ТОВ "Закарпатполіметали".

На єдиному золотому руднику України пройшли обшуки
Рудник в Мужиево
Фото: Макс Левин

Співробітники прокуратури і СБУ провели обшуки на Мужіївському родовищі золота і в приміщеннях ТОВ "Карпатська рудна компанія" в Берегового (Закарпатська область) у рамках розслідування кримінальної справи за фактом розкрадання майна ТОВ "Закарпатполіметали".

Про це пише "Укрінформ" з посиланням на Генеральну прокуратуру.

Обшуки були проведені за рішенням Печерського райсуду з метою вилучення доказів протиправного заволодіння майном ТОВ "Закарпатполіметали".

Протягом слідчих дій правоохоронці вилучили документи та комп'ютерну техніку.

Кримінальну справу за фактом розкрадання майна ТОВ "Закарпатполіметали" було порушено в травні 2014 року. Як встановило слідство, протягом 2013-2014 років ТОВ "Карпатська рудна компанія" і ТОВ "Гірничо-геологічне підприємство Бриком" за безцінь викупили ключові активи державної компанії "Закарпатполіметали", зокрема гірничо-збагачувальну фабрику і комплекс будівель "вертикальної шахти РЕ-1 ".

Нагадаємо, що розвідані запаси рудника в Мужієвому - це 55 тонн золота (близько $1,8 млрд), а також близько 1 млн тонн свинцю і цинку ($2 млрд). Крім того, на його території розташовано сховище породи, в якому є близько тонни золота і 4,5 тонни срібла на загальну суму приблизно $35 млн.

Ліцензія на розробку родовища належить Карпатській рудній компанії, а раніше - "Закарпатполіметали".

У 2014 році почалося розслідування проти колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його колеги з Мінприроди Олега Проскурякова, яких запідозрили в заволодінні держмайном на суму близько 160 млн грн під час проведення процедури банкрутства ТОВ "Закарпатполіметали" та ТОВ "Карпатська рудна компанія".

Справу класифіковано за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу - привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram