ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Польща підписали меморандум про взаєморозуміння у рамках проекту Via Carpatia

Омелян зустрівся зі своїм польським колегою Адамчиком.

Україна і Польща підписали меморандум про взаєморозуміння у рамках проекту Via Carpatia
Фото: mtu.gov.ua

Україна і Польща 22 жовтня підписали меморандум про взаєморозуміння щодо подальшої співпраці в рамках проекту Via Carpatia. Це транспортний коридор, який повинен з'єднати низку країн Східної Європи з півночі на південь. Україна розраховує приєднатися до нього.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, підписи під меморандумом поставили український міністр Володимир Омелян та його польський колега Анджей Адамчик.

Вони також провели двосторонню зустріч, на якій обговорили партнерство в рамках будівництва нових доріг.

Омелян заявив, що вважає Via Carpatia мостом між Північною і Південною Європою, який допоможе інтеграції транспортних систем країн Східної Європи і Європейського Союзу.

"Коридор через Карпати також є мостом між Європою і Азією, він дозволяє використовувати транзитний потенціал Польщі, України та інших країн-партнерів. Саме тому розвиток транспортної інфраструктури має надзвичайно важливе значення для забезпечення сталого транспортного сполучення в напрямку від Європи до Азії через територію України та Польщі", - заявив він.

Нагадаємо, що "Укравтодор" також готує проект автобану Go Highway, який з'єднає Одесу та Гданськ. Польська частина маршруту вже готова, а українська проляже відремонтованими дорогами Одеса-Умань-Львів-Краковець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram