ГоловнаЕкономікаБізнес

Дерипаска продав Миколаївський глиноземний завод групі Glenсore

Це єдиний виробник глинозему в Україні, що використовується у виробництві алюмінію.

Дерипаска продав Миколаївський глиноземний завод групі Glenсore
Фото: izvestia.ru

Компанія "Російський алюміній" ("РосАл") Олега Дерипаски продала Миколаївський глиноземний завод групі Glenсore.

Антимонопольний комітет України 18 жовтня повідомив про надання Glenсore дозволу на купівлю часток у статутному капіталі підприємств МГЗ, а також ще трьох компаній Дерипаски - "Охорона МГЗ" (Галицинове, Миколаївська область), а також "Компанія "Алюміній України" і "Гуардон Україна", які безпосередньо володіють 13,96% і 86,04% частками в МГЗ відповідно.

"З огляду на те, що заявлені концентрації не призводять до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, Антимонопольний комітет надав відповідні дозволи. При цьому Рада національної безпеки і оборони України зазначила, що до учасників концентрацій обмежувальні заходи (санкції) не застосовуються", - сказано в повідомленні регулятора.

Нагадаємо, Миколаївський глиноземний завод входив до числа найбільших активів Росії і її олігархів в Україні. МГЗ є єдиним виробником глинозему в Україні, що використовується для виробництва алюмінію.

Glencore International AG - швейцарська трейдингова компанія, один із найбільших у світі постачальників сировинних товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram