ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна надала Польщі доступ до своєї ГТС

Раніше PGNiG продавав газ на польсько-українському кордоні.

Україна надала Польщі доступ до своєї ГТС
Фото: EPA/UPG

Польський нафтогазовий концерн PGNiG і український оператор транспортування та зберігання газу "Укртрансгаз" підписали договір про можливість постачання блакитного палива в Україну.

Заступник голови PGNiG Мацей Возняк назвав угоду черговим кроком на шляху до зміцнення Польщі на українському газовому ринку.

"Цей договір означає, що ми маємо вільний доступ до газопроводів і можемо ними користуватися тоді, коли нам це потрібно", - наводить його слова "Радіо Польша".

До недавнього часу PGNiG продавав газ на польсько-українському кордоні. Тепер компанія може замовляти послугу транспортування газу по Україні.

Мацей Возняк нагадав, що у 2016 році польський концерн продав Україні понад 400 млн кубометрів газу. За його словами, до кінця 2017 року постачання блакитного палива в Україну досягнуть рівня 800 млн кубометрів.

Договір діє до кінця цього року з можливістю автоматичного продовження.

Нагадаємо, у серпні НАК "Нафтогаз України" затвердив призначення поляка Павла Юзефа Станчака на пост президента ПАТ "Укртрансгаз". Останні п'ять років Станчак працював в компанії PGNiG Technologie S. A. (Кросно, Польща) на посадах: 2012-2014 - менеджер науково-дослідного відділення, 2014-2015 - менеджер проектів будівництва, 2016 - липень 2017 - технічний директор, член правління. Втім, наприкінці вересня стало відомо, що Служба безпеки України заблокувала процес призначення Станчака головою "Укртрансгазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram