ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ не чув про "план Маршалла" для України

"Якби така підготовка дійсно велася, я про це знав би".

МВФ не чув про "план Маршалла" для України
Дэвид Липтон
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд нічого не знає про підготовку "плану Маршала" для України, який нібито передбачає виділення по 5 млрд доларів на рік.

Про це сказав перший заступник керуючого директора Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"Ніколи нічого не чув про цю ідею, і якби така підготовка дійсно велася, я про це знав би", - заявив він.

На думку Ліптона, реальним сценарієм залучення альтернативного фінансування для України може стати проведення структурних реформ.

Він вважає, що в разі правильного реформування країни можна отримати суттєвіший економічний ефект, ніж 5 млрд доларів.

"Направду багатонадійна перспектива для України - в залученні інвестицій, які, своєю чергою, почнуть створювати у країні зв'язок з європейським ланцюжком постачань. Схожі зв'язки мають німецькі та скандинавські підприємства в Польщі та інших країнах Центральної Європи. Завдяки талановитій і освіченій робочій силі в Україні, а також з огляду на рівень заробітної плати майбутнє країни як частини Європи має будуватися не на будь-яких угодах, а на інвестиціях, які почнуть пов'язувати економіку України з економікою Європи. Очікуваний у результаті цього економічний ефект буде значно більшим, ніж названі цифри", - сказав Ліптон.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року Європейська народна партія (ЄНП) схвалила резолюцію про розробку "Плану Маршалла" для України.

У липні на саміті Україна - ЄС у Києві Порошенко обговорював довгостроковий план підтримки України з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram