ГоловнаЕкономікаДержава

Україна підготувала новий позов проти РФ до СОТ

Позов стосується обмеження імпорту продовольчої і промислової продукції.

Україна підготувала новий позов проти РФ до СОТ
Фото: Сергей Нужненко

Україна ініціювала новий позов проти Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) щодо обмеження імпорту продовольчої і промислової продукції.

Про це повідомила в Фейсбуці торговий представник України Наталія Микольська

За її словами, сьогодні Україна направила вимогу про проведення консультацій з РФ.

"Протягом 2013-2015 років Росія ввела низку заходів, спрямованих на обмеження імпорту соків, пива, кондитерських виробів, шпалер походженням з України. Як наслідок, експорт продукції в РФ на традиційний ринок фактично припинився. Тому Україна сьогодні направила вимогу про проведення консультацій з РФ щодо обмежувальних заходів щодо імпорту соків, пива і пивних напоїв, кондитерських виробів, шпалер", - написала Микольська.

Вона також зазначила, що це вже третя справа проти Росії до СОТ.

Нагадаємо, Україна до кінця року подасть четвертий позов проти Росії до СОТ. Він стосуватиметься постачань сільськогосподарської продукції.

У грудні 2016 року СОТ на вимогу України почала розгляд спору щодо обмеження Росією імпорту вагонів і обладнання. Потім Україна поскаржилася в СОТ на неправомірність обмеження транзиту товарів через територію Росії в треті країни - Казахстан і Киргизстан.

У березні 2017 року Микольська в інтерв'ю LB.ua говорила, що Мінекономіки підготувало юридичну позицію для третього спору з приводу обмеження імпорту продовольчих і деяких промислових товарів з України в Росію, які вводив Росспоживнагляд під час Геннадія Онищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram