ГоловнаЕкономікаДержава

Ложкін: у Національну інвестиційну раду увійшли керівники компаній рівня Fortune 500

Для кожної з компаній є місце на інвестиційній карті України.

Ложкін: у Національну інвестиційну раду увійшли керівники компаній рівня Fortune 500

Президент України сформував склад Національної інвестиційної ради, включивши в неї представників компаній-стратегічних інвесторів, які вже працюють або мають намір працювати в Україні. Про це в Facebook повідомив секретар Ради Борис Ложкін, коментуючи Указ Президента про призначення нових членів Національної інвестиційної ради.

«В Раду ввійшли СЕО та голови компаній рівня Fortune 500. Тут лише два інституційні інвестори – ЄБРР та IFC, ключові з тих, що працюють в Україні. Решта запрошених членів Ради – інвестори стратегічні», - зазначив Борис Ложкін.

Серед них керівники Cargil, General Electric, ArselorMittal, Louis Dreyfus, Socar, Citigroup, Engie, Metro, Unilever, Holtec, DP World, Vitol, Bunge, Posco Daewoo і Huawei – компаній, що активно інвестують в Україну, і тих, що лише починають відкривати для себе її можливості.

«Для кожної з них є місце на інвестиційній карті України. Кожна є орієнтиром для інших компаній своєї галузі. Але головне – кожна має досвід роботи в багатьох країнах, і через платформу Ради може запропонувати своє бачення першочергових кроків з удосконалення бізнес-клімату в Україні», - переконаний секретар Національної інвестиційної ради.

Борис Ложкін уточнив, що практично кожного учасника він і голова Офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів запрошували особисто, кожен підтвердив свою участь. Склад Ради буде й надалі поповнюватися.

Крім того, віднині в Національній інвестиційній раді право дорадчого голосу отримали представники Американської торговельної палати та Європейської бізнес-асоціації.

Національна інвестиційна рада - консультаційний орган, створений Указом Президента України 2014 року. Очолює Раду Президент України Петро Порошенко, секретарем Ради на громадських засадах у 2015 році став бізнесмен Борис Ложкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram