ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнес і "Укрзалізниця" шукають збалансоване рішення щодо підвищення залізничних тарифів, - Ляпіна

"Бізнес зацікавлений у розвитку залізниці".

Бізнес і "Укрзалізниця" шукають збалансоване рішення щодо підвищення залізничних тарифів, - Ляпіна
Фото: Макс Левин

"Укрзалізниця" і бізнес працюють над пошуком збалансованого рішення щодо розміру підвищення тарифів на вантажні перевезення, повідомила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, пише uaprom. "Ми зараз прагнемо досягти вирішення проблеми відносин залізниці та вантажоперевізників, знайти таку цифру підвищення, яка буде збалансована. Вона дасть певний ресурс залізниці і не зруйнує, не призведе до надзвичайної інфляції", - сказала вона.

За її словами, розмір підвищення залізничних тарифів буде меншим, ніж заявлені 22,5%.

Відповідаючи на запитання, яку цифру зараз обговорюють, Ляпіна сказала: "Між 10% і 15% йде пошук цього збалансованого рішення".

Як зазначила голова Держрегслужби, представники бізнесу на всіх робочих групах наполягають, щоб отриманий у цьому році додатковий ресурс залізниця змогла освоїти.

"Бізнес зацікавлений у розвитку залізниці, адже це його партнер", - констатувала вона.

Як повідомляли раніше, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що підвищення залізничних тарифів на вантажні перевезення повинно відбутися, однак менш ніж на 22,5%.

Нагадаємо, Ксенія Ляпіна заявляла, що з 1 жовтня 2017 року підвищення залізничних тарифів на вантажоперевезення не буде, але відомство його не відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram