ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд звільнив голову "Сумихімпрому", який перебуває під слідством

Призначено нового керуючого санацією підприємства.

Суд звільнив голову "Сумихімпрому", який перебуває під слідством
Фото: dmitryfirtash.com

Господарський суд Сумської області своїм рішенням від 5 жовтня звільнив керуючого санацією заводу "Сумихімпром" Ігоря Лазаковича, який у грудні 2016 року став підозрюваним у справі про розтрату 93 млн гривень за рахунок придбання сировини за завищеною вартістю і закупівлі непотрібних юридичних послуг.

Про це йдеться в повідомленні підприємства в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку.

Цим рішенням суд продовжив термін санації у справі про банкрутство "Сумихімпрому" до 4 квітня 2018 року і призначив її керівником Дмитра Нікітіна.

ПАТ "Сумихімпром" - це ключове підприємство хімічної галузі України, виробляє фосфатні мінеральні добрива і входить у список топ-100 найбільших державних підприємств. Основна продукція компанії - комплексні хімічні добрива (53% продажів) і діоксид титану (40% продажів). Підприємство виробляє близько 50 видів хімічної продукції, що використовується в сільському господарстві, будівництві, лако-фарбовій промисловості та шкіряній і гумовій промисловості.

"Сумихімпром" є державним підприємством, але операційний контроль над ним здійснював Дмитро Фірташ через керуючого санацією Ігоря Лазаковича, який працював в "Остхемі" і тому вважається протеже власника Group DF. Прокуратура Сумської області 6 грудня 2016 року заочно повідомила про підозру Лазаковичу й оголосила його в розшук. Але на початку 2017 року він з'явився, тому з розшуку його зняли.

У грудні 2015 року було проведено конкурс на заміщення посади голови правління заводу "Сумихімпром". Його виграв Димитро Каландадзе, власник грузинської компанії Agromax, що займається поставками запасних частин, витратних матеріалів і комплектуючих для тваринницьких господарств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram