ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київенерго" створило сучасну геоінформаційну систему моніторингу роботи енергооб'єктів Києва Новости компаний

Інноваційна розробка значно полегшить і прискорить розвиток електромереж міста.

"Київенерго" створило сучасну геоінформаційну систему моніторингу роботи енергооб'єктів Києва

Щоб тримати руку на пульсі електропостачання столиці й удосконалити сервіс для клієнтів, СВП «Київські електричні мережі» ПАТ «Київенерго» впроваджує геоінформаційну систему. Інноваційна розробка значно полегшить і прискорить розвиток електромереж міста, фахівці компанії зможуть виявляти і ліквідовувати пошкодження електромереж оперативніше, а клієнти Київенерго підключатися до електромереж швидше. Головна особливість системи в тому, що відомості про всі енергооб'єкти зібрано в одній базі даних. Фахівці Київських електричних мереж уже отримали інтерактивну карту, де є повна інформація про всі електромережі. Користуючись нею, можна, наприклад, дуже швидко, буквально одним кліком, отримати дані про стан повітряних і кабельних ліній у будь-якому районі міста або інформацію про трансформаторні і розподільні підстанції.

Потрібний енергооб'єкт дуже просто знайти за його диспетчерським номером, назвою або адресою. Наприклад, увівши номер трансформаторної підстанції, можна побачити рівень її завантаженості, а клікнувши на зображення на карті опору - падіння напруги саме в конкретній лінії електропередач.

Програмне забезпечення для геоінформаційної системи розробляють програмісти Київенерго. Для визначення точних координат енергооб'єктів (опор повітряних ліній або трас кабельних ліній) використовується новітнє GPS-обладнання. З його допомогою можна вносити технічні характеристики об'єкта, одночасно зчитуючи його координати.

Програмне забезпечення інтегрується з популярними загальнодоступними сервісами картографічної інформації: Google, Bing, Публічний земельний кадастр України. А завдяки об'єднанню бази даних Київенерго з автомобільними навігаційними системами створено карту, яка встановлюється на Android-смартфони та планшети, яка дозволяє без проблем визначити оптимальний маршрут до енергооб'єкта. Завдяки цьому фахівці Київенерго мереж зможуть виявляти і ліквідовувати пошкодження електромереж набагато швидше.

Новинка вже доступна бригадам Київенерго, і вони активно використовують інноваційні технології у своїй повсякденній роботі.

Довідка

ПАТ «Київенерго» генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тимченко. У ДТЕК працюють 140 тисяч осіб.

Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. У портфель активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передачі та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів - фізичних та юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram