ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін схвалив введення податку на виведений капітал

Податок на прибуток буде замінений аналогом податку на виведений капітал.

Кабмін схвалив введення податку на виведений капітал
Фото: Владислав Мусиенко

Кабінет Міністрів схвалив законопроект про заміну податку на прибуток аналогом податку на виведений капітал.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Законопроект передбачає зміни до Податкового кодексу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що в уряді є розуміння і підтримка цього рішення. За його словами, уряд попередньо схвалив законопроект - далі він буде направлений на розгляд Національної ради реформ.

"Ми автори цього законопроекту, хочемо його запровадити, але хочемо також чітких розрахунків, щоб не пошкодити макрофінансової стабільності України. Безумовно, ми його запровадимо, але подумаємо, яким чином, яка етапність і так далі. Зараз ми над цим працюємо", - сказав прем'єр.

Гройсман також зазначив, що, за підрахунками експертів, у разі введення цього податку з 2018 року, він може призвести до зниження доходів до держбюджету на 40 млрд гривень.

Міністр фінансів Олександр Данилюк, своєю чергою, зазначив, що Мінфін бачить можливості компенсувати можливі втрати за рахунок зниження податків.

"Це дійсно доволі прогресивний підхід, який може або дати нам поштовх, або створити дуже серйозні проблеми. Відповідально до нього потрібно ставитися. Ми бачимо можливість компенсувати втрати в перші кілька років - близько 30 млрд гривень щороку - за рахунок скорочення витрат. Тому що збільшення податків - це неправильно, це вбиває саму логіку. Як можна збільшувати податки і говорити про поліпшення інвестклімату. Тому відповідь - у скороченні витрат", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, в 2016 році Нацрада реформ підтримала введення податку на виведений капітал із 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram