ГоловнаЕкономікаДержава

Міністра фінансів Данилюка відправлять на переговори з МВФ про ціну газу для населення

Кабмін хоче, всупереч зобов'язанням, не підвищувати тариф для населення.

Міністра фінансів Данилюка відправлять на переговори з МВФ про ціну газу для населення
Фото: Сергей Нужненко

Наступного тижня у Вашингтоні пройдуть переговори української делегації на чолі з міністром фінансів Олександром Данилюком і представників Міжнародного валютного фонду з приводу ціни на газ для населення і теплокомуненерго.

Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів під час круглого столу "Ринок газу для побутових споживачів - європейський досвід в українських реаліях".

"Ми продовжимо переговори наступного тижня у Вашингтоні. Туди їде Данилюк", - сказав Прокопів.

Він зазначив, що уряд прийняв рішення не змінювати ціну газу для населення і ТКЕ до завершення переговорів з МВФ. "Поки що ми заморозили ціну", - наголосив Прокопів.

Згідно з методикою визначення ціни газу за імпортним паритетом, встановленим постановою №187 від 22 березня 2017 року, з 1 жовтня 2017 року ціна газу для населення і ТКЕ повинна збільшитися на 17,6%. Але Кабінет Міністрів усупереч своїм зобов'язанням відклав на невизначений термін оприлюднення ціни природного газу на період 1 жовтня 2017 року - 31 березня 2018 року.

Таким чином, з 1 жовтня в Україні для населення і підприємств теплокомуненерго продовжує діяти ціна газу, встановлена на рівні імпортного паритету з 1 квітня 2017 року - 4942 гривень за 1 тис. куб. м.

Перший заступник директора-розпорядника фонду Девід Ліптон заявив, що МВФ просить Україну дотримуватися зобов'язань щодо ціни на газ для населення. Він заявив, що деполітизація цього процесу шляхом застосування автоматичної формули має вирішальне значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram