ГоловнаЕкономікаДержава

Міноборони попросило виділити 100 млн гривень на охорону військових складів

Фінансування на утилізацію і зберігання боєприпасів пропонують збільшити на 13%.

Міноборони попросило виділити 100 млн гривень на охорону військових складів
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони виступає за збільшення фінансування утилізації боєприпасів і забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних сил на 13%, або 100 млн гривень, до 434,2 млн гривень у проекті державного бюджету на 2018 рік.

Про це йдеться у відповіді Міноборони на відповідний запит.

Зокрема, проектом держбюджету на 2018 рік (законопроект №7000 від 15 вересня) пропонується виділити Міноборони 334 219,1 тис. гривень (309,5 млн гривень - загальний фонд, 24,7 млн гривень - спеціальний фонд) на бюджетну програму "Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки й іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ".

Водночас у Міноборони стверджують, що додаткова потреба на цю програму в 2018 році становить 100 млн гривень.

Нагадаємо, 26 вересня на території арсеналу Міноборони в Калинівці Вінницької області сталася пожежа. В результаті було знищено понад 34 тис. тонн боєприпасів.

Генпрокурор Юрій Луценко звинуватив міністра фінансів Олександра Данилюка в несвоєчасному виділенні коштів на посилення охорони арсеналу Міноборони. Пізніше Мінфін заявив про відсутність запитів на збільшення фінансування охорони баз і складів армії.

Прокуратура розглядає чотири версії пожежі в Калинівці. Перша - проникнення особи на територію військової частини і встановлення вибухового пристрою. Друга - вибуховий пристрій було вмонтовано в боєприпаси, які надходили до військової частини на зберігання. Третя - кримінальне правопорушення, вчинене працівниками, які встановлювали відеоспостереження на території частини. І четверта версія - кримінальне правопорушення, вчинене у зв'язку з порушенням порядку зберігання боєприпасів і їх технічного обслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram