ГоловнаЕкономікаБізнес

Німецький промисловий холдинг Leoni відкрив другий завод в Україні

Підприємство до 2021 року створить 5000 робочих місць.

Німецький промисловий холдинг Leoni відкрив другий завод в Україні
Фото: dzerkalo.media

Німецький виробник автомобільної проводки Leoni AG у п'ятницю, 29 вересня, відкрив другий завод в Україні. Підприємство розташоване на околиці Коломиї (Івано-Франківська область). На його відкриття приїхали посол Німеччини Ернст Райхель та президент України Петро Порошенко.

Як повідомляють на сайті Leoni, зараз завод займає площу 6500 кв. м, але в перспективі до 2021 року його планують розширити до 25000 кв. м. Кількість співробітників збільшиться з 800 до 5000 осіб. Загальний обсяг інвестицій у будівництво сягне 20 млн євро.

Мер Коломиї Ігор Слюзар повідомив, що завод буде відігравати важливу роль у наповненні місцевого бюджету. Цьогоріч він уже заплатив у міськбюджет 1,43 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума пайового внеску до фонду соціально-економічного розвитку - майже 781 тисяча гривень.

Нагадаємо, що в Leoni AG є ще один завод в Україні - ТзОВ "Леоні Ваерінг Системс УА ГМБХ". Підприємство розташоване в селі Нежухів Стрийського району Львівської області і працює з 15 липня 2003 року. Завод виробляє електричні кабельні мережі для автомобілів "Опель", "Порше", "Фольксваген", "Ауді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram