ГоловнаЕкономікаДержава

ЄІБ вирішив виділити € 160 млн на дві нові станції метро в Харкові

Ще стільки само планує виділити ЄБРР.

ЄІБ вирішив виділити € 160 млн на дві нові станції метро в Харкові
Фото: EPA/UPG

Рада директорів Європейського інвестиційного банку минулого тижня затвердила виділення 160 млн євро на будівництво двох нових станцій метро в Харкові.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Проект покращить громадський транспорт у Харкові, розширивши мережу метро і зробивши його більш привабливим для пасажирів. Очікується, що інвестиції приведуть до скорочення використання приватних автомобілів. Це дозволить знизити негативний вплив автотранспорту на навколишнє середовище", - зазначає ЄІБ.

Ще 160 млн євро у вигляді суверенного кредиту планує надати і Європейський банк реконструкції та розвитку. Його рада директорів має намір розглянути це питання 15 листопада цього року.

Нагадаємо, 19 липня Кабінет Міністрів затвердив проект будівництва станцій метро "Державінська" і "Одеська" на Олексіївській лінії в Харкові.

Проект з продовження "зеленої" гілки передбачає будівництво 3,5 км нових тунелів в напрямку аеропорту з двома станціями метро, депо і закупівлею нового рухомого складу. Передбачається, що обидві станції і ділянки від нинішніх тунелів до станції "Державінська" (959 м) будуть побудовані "відкритим способом", тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) - за допомогою тунелепрохідного комплексу.

У майбутньому між "Державінською" і "Одеською" з'явиться ще одна станція, а за "Одеською" - ще дві.

У 2016 році в Харкові відкрили 30-ту станцію метро "Перемога". Харківський метрополітен складається з трьох ліній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram