ГоловнаЕкономікаБізнес

Генпрокуратура визнала невиконаними інвестиційні зобов'язання щодо ЧСЗ

Верф контролюється "Смарт-холдингом" Вадима Новинського.

Генпрокуратура визнала невиконаними інвестиційні зобов'язання щодо ЧСЗ
Фото: nikolayev-shipyard.com

Генеральна прокуратура вважає, що покупець Чорноморського суднобудівного заводу не виконав інвестиційних зобов'язань, узятих під час приватизації.

У зв'язку із цим трьох посадовців Фонду державного майна, а також вказаних керівників ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" і ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод", які причетні до написання 2012 року акта підсумкової перевірки з визнанням інвестзобов'язань виконаними, 27 вересня повідомили про підозру.

Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

Посадових осіб підозрюють за ч.2 ст.28 і ч.1 ст.366 Кримінального кодексу - внесення свідомо недостовірних відомостей в офіційні документи, вчинене у змові.

За даними слідства, влітку 2012 року ФДМ склала Акт підсумкової перевірки, в якому визнала виконаними інвестиційні зобов'язання щодо приватизації, що включали створення нових робочих місць, технічне переозброєння і розвиток суднобудівних потужностей на загальну суму 49 млн гривень.

ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" приватизовано за 100 млн гривень Миколаївською малотоннажною верф'ю ("Судмашпром"). У 2007 році Херсонський суднобудівний завод викупив у неї 90,25% акцій ЧСЗ. Зараз підприємство називається Миколаївською верф'ю SMG і контролюється нардепом Вадимом Новинським.

Зараз на виробничі цехи, комплекс складів, добудовну набережну й інші об'єкти ЧСЗ, а також на 99,87% акцій товариства, власниками яких є 9 компаній, зареєстрованих в Україні та Кіпрі, накладено арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram