ГоловнаЕкономікаДержава

Суд дозволив стягнути з "Газпрому" 80 млн гривень

Це дивіденди російського газового монополіста в "Газтранзит".

Суд дозволив стягнути з "Газпрому" 80 млн гривень
Фото: runews.su

Господарський суд Києва підтвердив законність стягнення 79,877 млн гривень дивідендів, які належить сплатити компанії "Газпром" від приватного акціонерного товариства "Газтранзит" (Київ). Кошти стягнуто як штраф і пеню на 172 млрд гривень, накладені Антимонопольним комітетом на "Газпром".

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко у фейсбуці.

"Буквально кілька хвилин тому Господарський суд міста Києва підтвердив законність стягнення з "Газпрому" 79,8 млн гривень. Це дивіденди російського газового монополіста в "Газтранзит", стягнуті в бюджет України. Продовжуємо виконання судового рішення про стягнення з російського газового монополіста в бюджет України 171 мільярда гривень", - написав він.

Раніше Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Києва від 6 червня, згідно з яким Виконавчій службі було дозволено провести списання 79,877 млн гривень дивідендів, що підлягають сплаті компанії "Газпром" від ПрАТ "Газтранзит". Матеріали справи направлено в Госпсуд Києва.

"Газтранзит" створено 1997 року з метою розвивати транзит газу в Туреччину і на Балкани. "Газпрому" і "Нафтогазу України" належать по 40,2% акцій компанії, ще 19,6% володіє турецький "Турусгаз".

Інших активів "Газпром" в Україні, крім транзитного газу, не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram