ГоловнаЕкономікаДержава

Україна піднялася на чотири позиції в рейтингу Всесвітнього економічного форуму

Найближчі сусіди нашої країни - Бразилія і Бутан.

Україна піднялася на чотири позиції в рейтингу Всесвітнього економічного форуму
Фото: EPA/UPG

Україна зайняла 81-ше місце зі 137 можливих у щорічному рейтингу глобальної конкурентоспроможності за версією Всесвітнього економічного форуму.

Порівняно з минулим роком Україна піднялася на чотири позиції, йдеться в оприлюдненому у вівторок документі. Найближчі сусіди України - Бразилія і Бутан.

Перше місце в списку займає Швейцарія, яка останніми роками стабільно утримує лідерську позицію. Другу сходинку посіли США, котрі відтіснили Сінгапур на третю. П'ятірку держав замикають Нідерланди (4) і Німеччина (5). Росія піднялася на п'ять позицій порівняно з минулим роком і зайняла 38-ме місце.

Говорячи про світові тенденції в цілому, експерти ВЕФ відзначили, що "через десять років після глобальної фінансової кризи перспективи стійкого відновлення" залишаються під загрозою через недостатньо ефективне проведення світовими лідерами реформ, "необхідних для забезпечення конкурентоспроможності" і продуктивності економік.

В основу рейтингу GCI покладено 113 індикаторів, з урахуванням яких сформовано 12 "опорних" категорій, які включають, зокрема, роль інститутів, інфраструктури, макроекономічного середовища, охорони здоров'я, початкової та вищої освіти і професійної підготовки в ефективному функціонуванні економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram