ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Dragon Capital купила ТРК "Радіо-Ера" (оновлено)

Революційних змін на радіостанції поки що не планують.

Компанія Dragon Capital купила ТРК "Радіо-Ера" (оновлено)
Фото: bankomet.com.ua

Компанія Dragon Capital завершила операцію з придбання телерадіокомпанії "Радіо-Ера".

Про це повідомляють на сайті компанії.

Відзначають, що радіостанція стане ще одним активом у структурі медіа-власності Dragon Capital, яка вже володіє журналом "Новий час" і однойменним інтернет-порталом.

Займатися медіа в портфелі Dragon Capital продовжить Віталій Сич, головний редактор журналу та сайту "Новий час". Керівником проекту "Радіо-Ера FM" стане Валерій Калниш, який раніше очолював газету "Коммерсант-Україна", радіо "Вести", а також інтернет-портал "РБК-Україна".

"Ми раді, що медіа-портфель компанії поповнився найстарішою розмовною радіостанцією країни з багатою історією, і поки не плануємо революційних змін на радіостанції", - зазначив генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

Оновлення. Колишні власники ТРК "Радіо-Ера" заявляють про вимушений продаж компанії через тиск влади.

"Усі ми бачимо, що влада продовжує системний наступ на свободу слова: постійні погрози журналістам, необґрунтовані перевірки, арешт журналіста Коцаби, закриття радіо "Вести", тривалі діймання і інсинуації навколо телеканалів "112 Україна" і NewsOne, обшуки на "1+1", підпал "Інтера", тиск на телеканал Zik і його власників, переслідування сайту "Страна.ua", заборона соціальних мереж", - ідеться в заяві на сайті ТРК.

Колишні власники відзначають, що їхню компанію спіткала та ж доля.

"Процес тиску на нас отримав несподівану розв'язку - продаж пакета акцій саме інвестору з американським корінням, який, з точки зору міжнародної юридичної і політичної практики, зможе забезпечити захист права на незалежну і професійну журналістику. Остаточне рішення було прийнято тільки тоді, коли ми стали повністю впевнені в тому, що нові власники збережуть основні цінності та принципи нашого ЗМІ, а саме: професійне висвітлення суспільно важливих тем, відсутність найменшої цензури, проукраїнська позиція, творча свобода, баланс думок і соціальна журналістика", - сказано в заяві ТРК "Радіо-Ера".

Відзначено, що нові власники добре розуміють, що таке якісне медіа і що таке свобода слова.

Нагадаємо, телерадіокомпанія "Ера" пов'язана з народним депутатом Андрієм Деркачем. Він - почесний президент медіа-холдингу "Ера-Медіа" в складі радіо "Ера" й однойменного телеканалу, який транслюється на "Першому національному" вранці і близько півночі.

Минулого року концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення попередив телерадіокомпанію "Ера" про відімкнення від ефіру через борги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram