ГоловнаЕкономікаФінанси

Ощадбанк забрав колишній головний офіс Брокбізнесбанку за борги

Банк судився за будівлю більш ніж три роки.

Ощадбанк забрав колишній головний офіс Брокбізнесбанку за борги
Фото: google.com.ua/maps

Ощадбанк заявив про отримання права власності на багатоповерхову будівлю в Києві по вулиці Саксаганського, 115-а, в якій раніше розміщувався головний офіс збанкрутілого Брокбізнесбанку.

Про це йдеться на сайті Ощадбанку.

Ще в 2013 році цей будинок було передано компанією "Капітал Інвест ЛТД" у заставу Ощадбанку в забезпечення за кредитним договором, який було укладено між Ощадбанком і Брокбізнесбанком на суму 200 млн гривень. Бенефіціарами цієї фірми були колишні власники Брокбізнесбанку. Оскільки Брокбізнесбанк не виконав зобов'язання за кредитним договором, Ощадбанк у судовому порядку впродовж більш ніж трьох років намагався стягнути нерухоме заставне майно.

У серпні 2016 року Ощадбанк домігся повернення стягнення на об'єкт нерухомості по вул. Лепсе загальною площею понад 12 тис. кв. м, що дозволило повернути майже 120 млн гривень.

Для остаточного погашення заборгованості Ощадбанк задовольнив свої вимоги в позасудовому порядку і придбав право власності на предмет іпотеки, який розташований на вул. Саксаганського.

"При реалізації своїх прав Ощадбанк зустрів силовий опір і провокації з боку колишніх власників", - повідомили в прес-службі банку.

"Упродовж трьох років судової війни банк стикався з вражаючими прикладами судового свавілля - від розгляду чотирьох апеляційних скарг банку ідентичною колегією суддів (і це за наявності електронної системи розподілу суддів, яка повинна звести до нуля можливість розгляду справи тими самими суддями) і фактично автовідхилення апеляцій на судові позови від споріднених компаній для блокування законних прав банку на стягнення об'єкта, нерозміщення судових рішень в Єдиному держреєстрі і рішень судів нижчих інстанцій, які не звертали уваги на рішення Вищого господарського суду на користь банку", - зазначено в повідомленні.

Тепер, коли будівля перейшла у власність Ощадбанку, він має намір продати її на електронних торгах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram