ГоловнаЕкономікаБізнес

EASA хоче заборонити польоти в Харків, Дніпро та Запоріжжя

Гройсман доручив терміново вжити заходів, щоб не допустити цього.

EASA хоче заборонити польоти в Харків, Дніпро та Запоріжжя
Фото: Макс Левин

Європейським авіакомпаніям можуть заборонити польоти в Харків, Дніпро та Запоріжжя, повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

Питання обмеження польотів у ці аеропорти порушило Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) через їх близькість до зони АТО.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну та керівниками інших зацікавлених відомств терміново розглянути ситуацію і вжити заходів щодо недопущення обмеження польотів.

Раніше компанія "Нью Системс АМ", яка керує міжнародним аеропортом "Харків", повідомила, що до Державної авіаційної служби України від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), що здійснює контроль за безпекою руху на авіаційному просторі Європи, надійшов проект бюлетеня, яким вводяться обмеження в авіаційний рух у східній частині України. Зокрема, в ньому визнаються небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації, до складу якого входять міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" та "Запоріжжя".

Нагадаємо, що польоти над Донбасом не виконуються з середини 2014 року, коли з російського "Бука" збили пасажирський літак, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram