ГоловнаЕкономікаБізнес

Для підвищення якості та надійності електропостачання своїх клієнтів "Київенерго" змінює і оновлює електромережі Новости компаний

Майже 60% столичних кабельних мереж було прокладено 30 років тому.

Для підвищення якості та надійності електропостачання своїх клієнтів "Київенерго" змінює і оновлює електромережі

Потреби Києва в електроенергії щорічно зростають приблизно на 4-5%. Щоб задовольнити цей попит, потрібно модернізувати всю інфраструктуру електропостачання. Майже 60% столичних кабельних мереж було прокладено 30 років тому, тому вони вже відпрацювали свій ресурс і потребують заміни. Київенерго оновлює мережі постійно - діє програма «Топ-100», де компанія сформувала перелік найбільш аварійних і зношених кабельних ліній і замінює їх для підвищення якості та надійності електропостачання своїх клієнтів. У рамках цієї програми вже четвертий рік поспіль замінюють зношені кабельні лінії 0,4 кВ.

Фахівцям Київенерго є над чим працювати: за рік пошкоджується в середньому близько 580 одиниць кабельних ліній 0,4 кВ та майже 1440 одиниць 10 кВ. Тільки в цьому році за 8 місяців замінено 108 одиниць кабельних ліній 0,4 кВ, відновлено 247 пошкоджених кабельних ліній 0,4 кВ. Крім того, в 2017 році відновлено 24 пошкоджені кабельні лінії 35 кВ і 848 кабельних ліній 10кВ.

Усього ж за чотири роки замінено кабельних ліній 0,4 кВ загальною протяжністю близько 60 км. За цей самий час було реконструйовано близько 126 км кабельних ліній 10 кВ і близько 6 км кабельних ліній 35 кВ. Загальна вартість робіт становила близько 180 млн грн.

Щоб підвищити надійність роботи електромереж у новому опалювальному сезоні, СВП «Київські електричні мережі» ПАТ «Київенерго» проводить капітальні та поточні ремонти обладнання, упорядковує трансформаторні підстанції, розподільні пункти, силові трансформатори і вимикачі на них.

«Ми робимо все можливе, щоб наш клієнт не відчував дефіциту електроенергії і не скаржився на якість його поставки. Сподіваємося, що реформи галузі та підходів до тарифоутворення, зокрема перехід до RAB-регулювання, дозволять зробити київську систему електропостачання на рівні розвинених світових мегаполісів», - ділиться планами директор СВП «Київські електричні мережі» ПАТ «Київенерго» Віталій Шайда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram