ГоловнаЕкономікаБізнес

Зернова держкорпорація ввела заборону на торгівлю з офшорами

Рішення прийнято, щоб нівелювати ризики фінансових втрат.

Зернова держкорпорація ввела заборону на торгівлю з офшорами
Фото: www.rionegro.com.ar

Керівництво Державної продовольчо-зернової корпорації України спеціальним наказом ввело повну заборону на торгові операції з офшорними компаніями.

Як зазначено на сайті компанії, таке рішення прийнято з метою мінімізації ризиків фінансових втрат при проведенні операцій з продажу зерна і продукції переробки на зовнішні ринки.

"З 2015 року торгівля з офшорними компаніями не велася. Однак, відповідно до внутрішнього положення про договірну роботу, ведення торгівлі з контрагентами, зареєстрованими в офшорній зоні, залишалося можливим за умови перевірки кінцевого бенефіціара або отримання листа-гарантії від материнської компанії. Щоб нівелювати будь-які ризики фінансових втрат через операції з офшорами, було прийнято рішення про абсолютну заборону на укладення контрактів з такими контрагентами", - зазначив в. о. голови компанії Дмитро Гавриш.

Крім того, за його словами, тепер у ДПЗКУ заборонено відвантажувати зернові або продукцію переробки без отримання за них передоплати в повному обсязі. Також наказом введено персональну відповідальність трейдерів компанії, які ініціюють укладення зовнішньоекономічних контрактів, за результати їх подальшої реалізації.

"Час колективної безвідповідальності минув. Ми налаштовані на абсолютно прозору й ефективну діяльність корпорації, тому повинні мінімізувати будь-які ризики виникнення сумнівної дебіторської заборгованості, тим паче зовнішньоекономічними операціями", - зазначив Гавриш.

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яні заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram