ГоловнаЕкономікаФінанси

Прокуратура повідомила про підозру екс-голові банку "Національний кредит"

За версією слідства, він привласнив близько 4 млн гривень, що належали банку.

Прокуратура повідомила про підозру екс-голові банку "Національний кредит"
Фото: forbes.net.ua

Прокуратура Києва 20 вересня повідомила про підозру екс-голові правління банку "Національний кредит", який збанкрутував влітку 2015 року.

За версією слідства, підозрюваний привласнив близько 4 млн гривень, що належали банку. Його дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу - привласнення чужого майна в особливо великому розмірі.

Ім'я підозрюваного в повідомленні прокуратури не вказується

У грудні минулого року Фонду гарантування вкладів фізичних осіб повідомляв, що колишньому голові правління банку "Національний кредит" Ігорю Клименку повідомили про підозру у ч. 2 ст. 364-1 КК - зловживання повноваженнями. Тоді йому закидали підписання завідомо збиткових договорів про відкриття кредитної лінії між банком та комерційною структурою. Процентні ставки по кредиту були в десятки разів менші, ніж стандартні, які пропонувалися банком. Сума збитків банку за вказаними фактами тоді склала 3,6 млн гривень.

Нагадаємо, що НБУ закрив банк "Національний кредит", який входив у топ-50 за розміром активів, у червні 2015 року. Його найбільшим акціонером був бізнесмен Андрій Оністрат.

Пізніше було встановлено, що перед банкрутством банку "Національний кредит" з його кореспондентського рахунку в Bank Frick and Co Aktiengesellschaft (Ліхтенштейн) списали $25,47 млн на фірми, засновниками яких були працівники української фінустанови.

Ринкова вартість всіх активів банку "Національний кредит" виявилася всього 178 млн грн, або 9% від суми, зазначеної "на папері", - 1 943 млн грн (станом на 1 грудня 2015 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram