ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна має намір скаржитися на Казахстан у СОТ

Суперечка стосується бар'єрів для експорту української трубної продукції.

Україна має намір скаржитися на Казахстан у СОТ
Фото: ictsd.org

Україна вирішила подати запит до Світової торгової організації щодо можливого спору з Казахстаном про зняття бар'єрів для експорту в цю країну української трубної продукції.

"Ми ініціюємо суперечку з приводу антидемпінгових заходів щодо імпорту української трубної продукції на території Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), у тому числі в Казахстан", - цитує агентство "Інтерфакс-Україна" своє джерело в уряді.

Інших подробиць поки що невідомо.

Наприкінці серпня Мінекономрозвитку провело зустріч із представниками трубної промисловості, на якій обговорювалися перешкоди поставкам українських труб на зовнішні ринки, в тому числі в країни Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕС), особливо - Казахстан і Білорусь. Українські виробники висловили стурбованість, що антидемпінгове мито в розмірі 18,9% -37,8% не дає українській продукції можливості конкурувати на ринку ЄврАзЕС. Зазначалося, що в цей час триває перегляд обмежувальних заходів, який було ініційовано українськими виробниками з метою їх лібералізації.

Учасники зустрічі відзначили, що обмежувальні заходи щодо доступу українських труб, зокрема, до традиційних ринків Казахстану та Білорусі, є штучними і не відповідають нормам міжнародного торгового права, встановленим СОТ.

Найбільшим виробником труб в Україні є трубно-колісна компанія "Інтерпайп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram