ГоловнаЕкономікаДержава

Омелян назвав помилковим перепідпорядкування "Укрзалізниці" безпосередньо Кабміну

Стратегічна компанія повинна мати незалежну від чиновників наглядову раду, вважає міністр.

Омелян назвав помилковим перепідпорядкування "Укрзалізниці" безпосередньо Кабміну
Фото: Макс Требухов

Рішення про передачу "Укрзалізниці" з підпорядкування Міністерства інфраструктури безпосередньо Кабміну - деструктивне і помилкове. Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Щодо перепідпорядкування "Укрзалізниці" Кабміну, то це вкрай деструктивна позиція. Помилкова. Мінінфраструктури першим початоло процедури корпоратизації державних компаній. Всі вони мають бути передані під управління наглядових рад, сформованих належним прозорим чином. І тоді буде абсолютно не важливо, чи це міністерство інфраструктури, або міністерство економіки, чи це міністерство культури або інформаційної політики. Питання тільки в професійній наглядовій раді. Прем'єр-міністр заявив, що управління буде професійне і без політичного впливу. Я хочу це бачити", - сказав Володимир Омелян.

Повноваження більшої частини членів наглядової ради держкомпанії закінчилися ще 26 серпня, і компанія працює в умовах правового вакууму, каже міністр. Члени правління, повноваження яких закінчилися, не мають права підписувати документи і ухвалювати рішення. Схожа ситуація була і з колишнім керівником залізниці Войцехом Бальчуном, повноваження якого закінчилися ще 5 червня. Тільки 9 серпня Кабмін прийняв його відставку.

Нагадаємо, Володимир Омелян назвав "Укрзалізницю" некерованою після того, як компанія відмовилася відправляти швидкісний поїзд з колишнім одеським губернатором Михайлом Саакашвілі з Перемишля до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram