ГоловнаЕкономікаБізнес

На львівський VS Банк, "дочку" Сбербанку Росії, знайшовся покупець

Документи в АМКУ і Нацбанк подав Тігіпко.

На львівський VS Банк, "дочку" Сбербанку Росії, знайшовся покупець
Фото: www.dyvys.in

Бізнесмен Сергій Тігіпко вирішив купити VS Банк, який належить російському Сбербанку.

Про це пишуть "Українські новини".

23 серпня Сергій Тігіпко подав заяву в АМКУ про надання йому дозволу на опосередковане придбання частки в статутному капіталі VS Банку. В цей час його заява перебуває на розгляді.

28 серпня він подав документи на опосередковану купівлю 99,9% акцій VS Банку в Нацбанк. "Зараз усі отримані документи для погодження набуття істотної участі в "ВіЕс Банку" (VS Банк) зареєстровані і перебувають на розгляді. За результатами розгляду громадськість буде поінформовано додатково", - повідомили в НБУ. Згідно із законодавством, Національний банк розглядає документи протягом трьох місяців з дня їх отримання.

У Тігіпка, який після зміни влади в Україні повернувся з політики в бізнес, уже є два банки - ТАСкомбанк і Universal Bank. Крім того, протягом 2017 року він придбав частину активів і пасивів неплатоспроможних Діамантбанку і банку "Новий".

Нагадаємо, що VS Банк - це колишній Volksbank і банк "Електрон". У 2012 році він разом з усіма активами австрійської групи Volksbank International був проданий Сбербанку Росії. У березні 2017 року проти VS Банку були введені санкції РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram